Пропаднал мост затвори пътя Мусина - Русаля
Пропаднал мост затвори пътя Мусина - Русаля / снимка: Община Велико Търново

Пропадна част от моста във великотърновското село Русаля. За щастие няма пострадали хора или превозни средства. Мостът се намира на границите между Общините Велико Търново и Павликени. Съоръжението е разширявано през 1985 година и сега е пропаднала именно донадената част.

Незабавно след получаването на информация за възникналия проблем рано тази сутрин кметът на Велико Търново Даниел Панов е разпоредил проверка и спешно предприемане на всички необходими мерки, за да се гарантира сигурността и да се избегнат инциденти в района на пропадането. 

Директорът на Дирекция „ТСУ" инж. Динко Кечев беше на мястото на инцидента и оказа помощ на колегите си от Община Павликени, които ще се заемат с решаването на казуса как да бъде ремонтиран и укрепен мостът и в последствие да се възстанови движението по пътя между двете села.

Сформирана е комисия, която заедно с областния управител доц. Пенчо Пенчев е извършила оглед на място. По разпореждане на губернатора четвъртокласният път Мусина - Русаля е затворен за движение на всички МПС.

Движението към съответните населени места на този етап се осъществява през селата Дичин и Лесичери. Предстои да бъде изготвено и ново разписание на автобусните линии към тези населени места.