/ ThinkStock/Getty Images
Окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу медицинска сестра, теглила пари от банкова карта на починал пациент, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Велико Търново.

Досъдебно производство срещу лекар, причинил смърт на жена след грешна диагноза

Обвинението срещу медицинската сестра е за това, че в периода от 25 февруари до 27 февруари 2019 г., при условията на продължавано престъпление, на десет пъти, използвала банкова карта, без съгласието на наследниците на титуляра, като извършила проверки на салдо и транзакции, при които изтеглила сумата от общо 1200 лева.
 

Обвиняемата работела като медицинска сестра в болнично отделение. Той бил приет в болничното отделение, като няколко дни по-късно починал в реанимацията на болницата. В личния му багаж  имал портфейл и  дебитната карта, с наличност 3900 лева. След преместването му в реанимация, сестрата която била нощна смяна, събрала и преместила и багажа му.

Лекар в Габрово обърка инфаркт с гастрит, пациентката почина

Тогава видяла и взела банковата карта и листче с ПИН-код. На следващия ден, роднините на мъжа дошли да приберат тялото и багажа му, като след като се прибрали установили, че дебитната му карта липсва.

На 26 февруари са блокирали картата. Междувременно, обвиняемата изтеглила от банковата сметка на пациената различни суми чрез АТМ-устройства, проверявала салдото и наредила неуспешни тегления.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.