/ ThinkStock/Getty Images
Медикът е бил освободен поради несправяне с работата
Досъдебно производство срещу лекар, причинил смърт на жена след грешна диагноза, съобщиха от Апелативна прокуратура-Велико Търново.

Лекар в Габрово обърка инфаркт с гастрит, пациентката почина

Окръжна прокуратура-Габрово образува досъдебно производство за причинена смърт на 72-годишна жена, вследствие на лекарска небрежност проявена от дежурен лекар от Спешна помощ въз основа на резултатите от извършена проверка след самосезиране на прокуратурата от местни и национални медии, и сигнал на близките на починалата. 
 

Образуваното производство, въз основа на данните от извършена предварителна проверка, по сигнал на близките и самосезиране на прокуратурата от разпространената в публичното пространство информация за смъртта на жена, починала от масивен инфаркт с поставена диагноза гастрит.

Според изявления на директора на Център за спешна медицинска помощ в Габрово, лекарят е бил освободен поради несправяне с работата.

Започнато е разследване за това, че на 20 октомври 2019 г., е причинена смърт на 72-годишна жена поради немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност при извършени два прегледа от екип на Център за спешна медицинска помощ при МБАЛ „Д-р Т. Венкова“-Габрово, прием и стационарно лечение в Спешното отделение на лечебното заведение.