Подписаха договора за изкуствения терен в Спортното училище във В. Търново
Подписаха договора за изкуствения терен в Спортното училище във В. Търново / Дарик нюз, архив

Договорът за строежа на нов изкуствен терен, с поливна система, ограда и осветление в района на Спортното училище във В. Търново бе подписан в Министерството на спорта. Бенефициент по контракта е Женският футболен клуб „Болярки", който кандидатства с подкрепата на Общината по Наредба Н1. Днес председателят на клуба Йордан Грозданов парафира соговора в присъствието на спортния експерт Георги Давидов, който бе с него до София и оказа пълно съдействие по документацията. Цялата стойност на проекта е малко на 1 400 000 лева, които ще се изплащат на три транша. Първият от 218 000 лева трябва да бъде преведен веднага след като бъде определена фирмата- изпълнител на съоръжението. Обществената поръчка за избор на строител вече е пусната, съобщи Йордан Грозданов. До 2 април ще се приема тръжната документация, а след обявяване на победителя е предвиден седемдневен срок за обжалване. Щом в Спортното министерство бъде представен договорът с изпълнителя се очаква да пуснат парите. При добро стечение на обстоятелствата работата трябва да стартира до края на април.

Преди десет месеца спортният министър Свилен Нейков обеща да даде парите за строеж на изкуствен терен с нормални размери, какъвто във В. Търново липсва. Той пое ангажимента при връчването на купата за шампион на Източната „Б" група на „Етър- 24".

Междувременна на трето място на турнира за момичета от 10 до 14 години в Ловеч, организиран от БФС по програмата на УЕФА за развитие на женския футбол, се класира отборът на "Болярки". Мачовете на малки врати се играха в две полувремена по 15 минути, като тимовете бяха съставени от шест полеви играчи и вратар. Великотърновки, водени от треньора Валентин Витанов победиха в предварителната група отбор от Плевен с 5:0 и загубиха от Габрово с 1:2. След това за третото място надиграха връстничките си от Троян с 3:0, втори в другата група.

"Според всички специалисти бяхме най- добрия отбор на турнира. За съжаление в мача с габровки получихме два много леки гола. Без да има реални удари вратарката ни отклони на два пъти топката в мрежата зад себе си. Ще отлича единствено второкласничката Ивайла, всички други могат много повече от това, което показаха. Благодарим на общината и на спонсорите за помощта", разказа треньорът Валентин Витанов.

Всички отбори получиха купи, по осем топки и фланелки с логото на програмата.