/ Община Свищов
Със собствени сили и средства Общината запълни четири големи дупки на пътното платно, които създаваха реална предпоставка за инциденти
АПИ започна почистване на пътя Свищов-Ореш, който е част от Републиканската пътна мрежа, на територията на община Свищов. Премахване на храстова растителност и косене по пътните банкети, са основните дейности, които започнаха в тази отсечка от пътя.

Започва дългоочакваният ремонт на Републикански път II-52 през свищовското село Вардим

Кметът Генчо Генчев настоя пред Агенция „Пътна инфраструктура“ за намесата им, тъй като почистването на крайпътната обстановка е от изключителна важност за безопасността на участниците в движението.

Въпреки, че пътят е отговорност на АПИ, градоначалникът предприе мерки за запълването на четири големи дупки на пътното платно, които създаваха реална предпоставка за инциденти на пътя. Асфалтирането им се извърши от Община Свищов с цел превенция срещу нежеланите пътнотранспортни произшествия.

„Въпреки, че това не е наш ангажимент, би било безотговорно да оставим тази отсечка в състояние, което застрашава живота на пътуващите“, категоричен е кметът на Свищов.

След почистването на отсечката Свищов-Ореш, АПИ ще продължи почистването на Републиканската пътна мрежа в участъците при селата Козловец и Совата.