Пламен Камбуров ще стартира от първа позиция в група „Макс” на „Писта В. Търново”
Пламен Камбуров ще стартира от първа позиция в група „Макс” на „Писта В. Търново” / Александър Спиров APLIX.bg

Пламен Камбуров с "Мицубиши Лансер Ево 9" ще стартира от първа позиция утре в група „Макс” на „Писта В. Търново Енеос”. До него в решетката на най- мощните коли ще застане Илия Царски също с "Мицубиши Лансер Ево 9". Трети е шампионът за миналата година в тогавашната група „Е- макс” Константин Маршавелов, четвърти Румен Дунев. Общо осем коли стартираха в днешните тренировки за място в най-атрактивната група - 5 Мицубиши и по едно Субару, БМВ и ВАЗ 2105.

Дванадесет състезатели участваха във втората серия „Туринг”. От пол позишън утре ще тръгне Ангел Григорчев с „Рено Клио”, следван от Цветомир Цанков с „Пежо 2006” и Станислав Паришков от клуба- домакин „Етър рейсинг” с „Опел кадет”. Великотърновецът Калин Стефанов с „Пежо 206” е девети след първия ден. Димитър Кондев с „Опел Астра” отпадна, тъй като няма нито една завършена обиколка и в тази група ще тръгнат 11 коли.

В серия „Спорт” етърецът Тодор Тодоров с „Фолксваген Поло” и настоящият шампион Ерменко Ерменков със „Ситроен Саксо” си размениха по една победа в двете квалификации. Ерменков обаче даде по- добро време и ще тръгне от първа позиция, а Тодоров от втора. Трети в решетката е Огнян Патенов с „ВАЗ 2101”.

От 17- те стартирали пилоти двама- Румен Коев и Слави Рупчев, са аут за утрешното състезание, заради наказания по решение на Техническата комисия. Само двама пилоти от предварителния списък за старта на пистовия шампионат в старопрестолния град не се появиха за административния и техническия преглед на състезанието и сезонът започна с 37 автомобила. Тренировките преминаха без инциденти, гледаха ги близо 7000 зрители.