Откриха нова пристройка в Районен съд - Горна Оряховица
Откриха нова пристройка в Районен съд - Горна Оряховица / netinfo
Нова пристройка бе открита офицаиално днес в Районен съд - Горна Оряховица. Лентата преряза председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев. Пристройката е двуетажна и е разположена на площ от 650 кв.м. В изграждането й са вложени над 620 000 лв.  и 55 000 лв. за обзавеждане. Новата част функционира от началото на месец септември. Тя разполага с три съдебнии две съвещателни зали, десет самостоятелни кабинети за районните съдии, помещение за задържани лица и архив.
100 000 лв. са вложени за цялостен вътрешен ремонт и на старата административна сграда на Районния съд през лятото на тази година. Извършен е и авариен ремонт на покрива на стойност 25 000 лева, като средствата са осигурени от ВСС.
Сградата на Районен съд – Горна Оряховица е построена през 1934 г., а през 1999 г. стартира проект за изграждане на пристройка към нея. 
Тази година Районен съд – Горна Оряховица бе признат за успешно работещ „Съд – модел” в България от Инициативата за укрепване на съдебната система към Американската агенция за международно развитие.