ОБТ иска нов икономически екип в правителството, начело с Иван Костов
ОБТ иска нов икономически екип в правителството, начело с Иван Костов / снимка: Sofia Photo Agency, архив
К. Петков: Вървим към предсрочни парламентарни избори, ако не бъде сменен икономическия екип
38154
К. Петков: Вървим към предсрочни парламентарни избори, ако не бъде сменен икономическия екип
  • К. Петков: Вървим към предсрочни парламентарни избори, ако не бъде сменен икономическия екип

Ако управляващото мнозинство не смени до няколко месеца икономическия си екип, е възможно да се стигне до предсрочни парламентарни избори, прогнозира във Велико Търново лидерът на Обединения блок на труда проф. Кръстьо Петков. Според него има готов резервен икономически екип - този на Иван Костов, който вече е прилагал антикризисна стратегия през 1997 - 99 г.

Като изход от кризата Петков посочи варианта съставяне на втори кабинет в рамките на сегашния мандат. Той не трябва да бъде еднопартиен, а да се основава на една по-широка основа и да промени икономическия екип, който в момента е най-слабото звено на правителството. Ако този вариант не се реализира в един разумен срок, аз съм почти сигурен, че темата предсрочни избори със служебно правителство ще стане актуална, заяви Петков.

Според него политическият стриптийз, който се прави от седмици наред, до такава степен дискредитира правителството, че то вече няма кредит на доверие и България е в политическа криза. Доскоро премиерът и вътрешният министър носеха на гърба си като рейтинг и отношения на хората почти цялото правителство, но сега вече не е така - техните имена бутат ГЕРБ надолу, каза лидерът на ОБТ.

Чуйте коментара му в звуковия файл.