Общото събрание на Етър-24 се провело във В. Търново, докато участниците в него гледали мач в Сливен
Общото събрание на Етър-24 се провело във В. Търново, докато участниците в него гледали мач в Сливен / Дарик нюз, архив

Без почти никакви коментари местният парламент на В. Търново прие доклада на Йордан Грозданов за изхвърлянето на представителя на Общината- Мариян Маринов от Съвета на директорите на ПФК „Етър- 1924". Представителят на Общината в Общото събрание на акционерите информира колегите си за акта на основния собственик на клуба Фейзи Инханлъ на днешната сесия.

В доклада си Грозданов заявява, че е гласувал съобразно решението от предходната сесия с "въздържал се" и "против" по двете точки. Единствено проф. Михаил Харалампиев взе думата и обясни, че така става във всички смесени дружества, в които един от собствениците притежава над 50%. По думите му по тази схема у нас са унищожени селското стопанство, индустрията и много други работещи структури. Според него хората, управлявали футбола във В. Търново от 1991 г. насам, трябва да отговорят поне пред себе си докъде са го докарали и какво дължат на феновете по трибуните.

Никой от присъстващите обаче не зададе въпроса къде е проведено Общото събрание и дали е легитимно. В протокола за решенията му, представен в Общинския съвет, пише, че то се е състояло във В. Търново на стадион „Ивайло" от 16 часа на 16 март. По същото време обаче всички участници в него, включително и Йордан Грозданов, са били на стадион „Хаджи Димитър" в Сливен на мача „Етър-1924"- „Берое" /Стара Загора/, което лесно може да бъде проверено. Самият Грозданов заяви, че е бил помолен да отиде в „Града на сините камъни", за да направи услуга на съакционерите, които искали да гледат срещата. Член 223 от Търговския закон обаче указва как и в какви срокове се правят промени в дневния ред на Общо събрание, част от който е и мястото за провеждане.

На 17 март сутринта Dariknews съобщи къде е проведено Общото събрание, цитирайки самия Йордан Грозданов за решенията, взети на него. Тогава освен Мариян Маринов от Съвета на директорите бе изваден и доскорошният изпълнителен шеф на клуба Ендер Дурмушев, като акционерите ги освободиха и от отговорност. На тяхно място влязоха Осман Илханлъ- брат на основния акционер, и Али Пехливанов. В борда са още Фейзи Илханлъ, Радин Хаджиев и Диадин Кая.

С изваждането на представителя на Общината от ръководния орган на дружеството Фейзи Илахнлъ изпълни заканата си от зимата да го направи. След предишното Общо събрание, проведено в края на декември, той заяви и че ще вдигне основния капитал, за да обезцени акциите на Община В. Търново. Тогава Илханлъ обяви още, че ще предприеме мерките ако местната власт не осигури 34% от бюджета на клуба.