/ Община Велико Търново
Незабавни мерки срещу задържането на дъждовна вода при по улица „Васил Левски“ във Велико Търново предприе Общината.

Проливни дъждове заляха страната - къде валя най-много? (ОБЗОР)

Проблемът се появява при обилни валежи, чието количество надхвърля най-малко два пъти нормите за бедствена ситуация. От днес сутринта вече се работи за разрешаването му.

Преасфалтират цялостно участъци от четвъртокласни пътища край Велико Търново (СНИМКИ

Още вчера кметът Даниел Панов разпореди свикването на комисия, която да извърши детайлна проверка на отводнителната система по улицата. В огледите участваха експерти от Общината, фирмата изпълнител на инфраструктурните ремонти и ВиК „Йовковци“. 

Проверката показа, че шахтите и системата по главната улица са в изправно състояние, не са затлачени, но теренът се явява водосбор на стичащите се води от бул. „България“ и ул. „Васил Левски“.
 
За три дни валежите над Велико Търново надхвърлиха нормата за цял месец

От днес започна демонтаж на тротоарни плочки в района на най-ниската точка на ул. „Васил Левски“ и обръщане на наклона им при последващото им нареждане, за да се използва естественият релеф чрез стъпалата, водещи към поликлиниката.

Ще бъде повдигната и пешеходната пътека до Студентски стол, за да бъде насочвана друга част от водата при обилни валежи към шахтите по ул. „Бачо Киро“. Водят се разговори с ръководството на ВиК „Йовковци“ за изграждане на нови водосъбирателни тела в този район.