Обекти за над пет млн. лв. предлага за включване в Инвестиционната програма на Общината дирекция Образование
Обекти за над пет млн. лв. предлага за включване в Инвестиционната програма на Общината дирекция Образование / Дарик нюз, архив

Обекти на стойност над 5 милиона лева предлага да бъдат включени в Инвестиционна програма на Община В. Търново за 2013 г. дирекция „Образование, младежки дейности и спорт", съобщи директорът и Пенка Игнатова. Основната част от средствата ще се набавят по програми и проекти.

Предвижда се по ОП „Регионално развитие" да бъдат топлоизолирани СОУ „Вл. Комаров", СОУ „Вела Благоева" и детска градина „Първи юни" в старата столица, както и основните училища в Ресен и Водолей. Предстои в учебните заведения да бъде подменена дограмата и ремонтирани отоплителните инсталации. По фонд „Козлодуй" ще бъдат топлоизолирани великотърновските училища „Св. П. Евтимий" и „П. Р. Славейков", а по екофонда училището в Дебелец и ЦДГ „Слънце" във В. Търново. Количествено- стойностна сметка за ремонт на южната фасада е внесло ОУ „Д. Благоев", за цялостен ремонт СОУ „Ем. Станев". През тази година трябва да се реализират и строежът на две нови спортни съоръжения. Мултифинкционална спортна зала в СОУ „Ем. Станев" и изкуствен терен с трибуни и осветление в Спортното училище. Необходимо е да бъде довършена започната от Военното министерство нова сграда в ЦДГ ''Здравец'' и в нея да заработят още две групи.

В Инвестиционната програма дирекцията предлага да продължи подмяната на легловата база в детските градини. През миналата година са осигурени нови креватчета за децата в „Пролет", „Първи ююни" и „Ивайло", но и в другите детски заведения имат нужда. Средства се искат и за закупуване на компютърни конфигурации, тъй като предстои въвеждането на електронно отчитане на таксите за посещение в градините. Дирекцията е съставила и регистър на спортните съоръжения в дворовете на забавачките и е ясно колко и за къде трябва да бъдат закупени. Ремонт на басейните в ЦДГ „Соня" и ОДЗ „Ален мак", както и на физкултурните салони в детските градини в Ресен и Килифарево са други предложения на дирекцията.