Няма съмнения за коректността на резултатите от изпитите и предстоящото класиране, твърди ректорът
Няма съмнения за коректността на резултатите от изпитите и предстоящото класиране, твърди ректорът / netinfo

“Няма нито едно доказателство, че кандидатстудентските тестове по български език и по история, разпространявани преди изпитите, са оригиналните, заяви ректорът на Великотърновския университет проф. Пламен Легкоступ по повод появилите се твърдения за разпространени тестове преди датите за изпити.

"Нямаме и нито една жалба от кандидат- студенти, в която да е посочено лице, място и време на покупка на тест. Публикуваните в медии варианти на тестове не са засекретените”, заяви ректорът.

Становището на сформираната с негова заповед независима комисия, която провери тиражираните в някои медии информации, потвърждава данните на Централната изпитна комисия, че няма причини да се поставят под съмнение резултатите от изпитите и предстоящото класиране.

Комисията препоръчва за следващата кампания да се оптимизират мерките за сигурност, информира още проф. Легкоступ. Той ще окаже пълно съдействие на Районна прокуратура, която се самосезира по случая.

„Докато продължава проверката, въпросът повече няма да бъде коментиран. Ако има виновни те ще бъдат наказани с цялата строгост на закона и Кодекса на труда, каза ректорът на Великотърновския университет.