Новият областен председател на СДС: Не сме беззъб поддръжник на ГЕРБ
Новият областен председател на СДС: Не сме беззъб поддръжник на ГЕРБ / dariknews.bg

Една от първите задачи на новото ръководство на СДС е да възстанови структурите на синята партия по общини, заяви новият областният председател Мирослав Трифонов.Той бе избран за областен лидер на СДС на областна конференция във Велико Търново.

За Трифонов гласуваха единодушно всички делегати на партийния форум. Мирослав Трифонов е общински съветник и директор за Великотърновска област на Застрахователно дружество Армеец. На конференцията бяха избрани и петима зам. председатели - Емил Козовски от В. Търново,  Светлана Георгиева от Свищов, Миролюб Кожухаров от Горна Оряховица, Светла Денчева от Павликени и Росен Русев от Стражица.  За секретар бе избрана Грета Иванова.

Целта на СДС е да стигне до хората и да участва във властта, за да реализира своите идеи. Както всяка политическа сила, и ние се стремим към властта, но не на всяка цена.

Все повече стават гласовете в СДС, които са за опозиционни действия от страна на сините към управляващата партия, каза още Трифонов.

В много от посоките на политическия живот ГЕРБ не оправдава доверието на избирателите и СДС не може да бъде мълчалив свидетел на ставащото.

Ние ще бъдем коректив на управляващите, за да вървят напред. Там обаче, където не ни чуват, няма да си мълчим. Това че СДС и ГЕРБ са членове на Европейската народна партия не означава, че ще приемаме действията на ГЕРБ априори, заяви новият областен председател.

За изборите през следващата година централата на СДС няма да се меси в коалиционните споразумения по места. Ние от своя страна като областно ръководство  няма да се месим на решенията на общинските организации. Единственото недопустима е коалиция с БСП, не е добра идеята и за коалиране с ДПС, но оттам нататък всички десни структури са добре дошли за разговори при нас за евентуални коалиционни споразумения, каза Мирослав Трифонов.

560 са в момента членовете на СДС във Великотърновска област.

Новото ръководство посочи, че се наблюдава увеличаване на желаещите да членуват в СДС. Това според сините е заради показаната линия от страна на СДС да бъде градивен коректив на властта на ГЕРБ, а не беззъб поддръжник на управляващите.