Новият кмет на Царевец: Започвам с улиците и канализацията
Новият кмет на Царевец: Започвам с улиците и канализацията / netinfo

Генчо Генчев, издигнат от Инициативен комитет, e новият кмет на свищовското село Царевец. Той събра 435 гласа от общо 1 090 имащи право на вот жители на селото на частичните избори за кмет в събота.

Съперникът му Красимир Костов получи 421 гласа. Избирателната активност, отчетена от двете секции бе 80%.

Борбата между двамата продължи повече от седем месеца. Генчев спечели изборите в Царевец на балотаж през ноември миналата година само с един глас повече от Красимир Костов.

Загубилият обжалва пред Великотърновския административен съд решението на Общинската избирателна комисия. Търновските магистрати постановиха повторно преброяване на бюлетините и след констатирани нередности постановиха касиране избора на кмет.

Генчо Генчев на свой ред обжалва решението на търновските магистрати пред ВАС, който обаче потвърди решението за касиране.

Спечелилият за втори път вота в Царевец е най-младия кмет в община Царевец. Генчо Генчев е 28- годишен, ветеринарен техник по професия. До момента на обществени начала е бил председател на читалище „Съгласие” в Царевец и ръководител на танцовия състав в него.

Как Генчо Генчев коментира продължителната борба в Царевец и бъдещите си амбиции за развитието на селото чуйте в прикачения файл…