Над 14 млн. лв. са приходите на общината от местни данъци и такси
Над 14 млн. лв. са приходите на общината от местни данъци и такси / sxc.hu
Над 14 млн. лв. са приходите на общината от местни данъци и такси
37083
Над 14 млн. лв. са приходите на общината от местни данъци и такси
  • Над 14 млн. лв. са приходите на общината от местни данъци и такси

Над 14 млн. лв. са приходите в община Велико Търново от местни данъци и такси през миналата година. 3 311 384 лв. са събрани от данъци върху недвижимите имоти, над 6 588 000 лв. са постъпленията от такса битови отпадъци. Приходите от местните данъци върху превозните средства са над 1 805 000 лв.

Отчитаме като успех по-високата събираемост на налозите от предвиденото, каза за Дарик началникът на Отдел "Местни данъци и такси" в общината Цветомир Енев. Той уточни, че има по-ниска събираемост при данъка върху сделките с недвижими имоти, тъй като администрацията не е в състояние да установи реално колко сделки с имоти са извършени през годината. Приходите от тях през изминалата година са малко над 2 млн. лв.

От общината отчитат по-ниска събираемост и при плащането на патентния данък. Досега в местната хазна от този налог са постъпвали годишно около 300 000 лв. като през последните две години събираемостта му е била почти 100%. За миналата година обаче постъпленията в местната хазна са 215 045 лв., което вероятно се дължи на прекратяване на дейността на някои от фирмите, коментира Цветомир Енев. Той уточни, че през настоящата година не се очакват съществени изменения на сумите, които трябва да постъпят от местни данъци и такси.

Чуйте повече в звуковия файл.