Музей в куфар е най- новата инициатива на РИМ- В. Търново
Музей в куфар е най- новата инициатива на РИМ- В. Търново / снимка: Община Велико Търново

Директорът на Регионалния исторически музей във В. Търново- Иван Църов, е предложил осъществяването на проекта „Музей в куфар”. Музейни специалисти имат готовност  да покажат автентични вещи, свързани с живота и дейността на Васил Левски пред децата и младите хора в клас. Инициативата е с цел възпитаване в патриотизъм на учениците. Обсъждана е специална програма в тази посока, насочена към младите хора чрез електронните медии и социалните мрежи.

Това стана ясно по време на вчерашната среща между кмета на старата столица Даниел Панов и Васил Василев-председател на Общобългарски комитет „Васил Левски”. Вчера се навършиха 141 години от обесването на Апостола и двамата разговаряха преди отдаването на почит пред паметника му в центъра на В. Търново.

Васил Василев сподели, че  е необходимо е да се обърне по-сериозно внимание на моралното и политическо завещание на Васил Левски. Неговата концепция за обществото и държавата биха оказали позитивно въздействие върху целият обществено – политически живот в България, смята той.

Велико Търново е първият град, в който Васил Василев гостува в качеството си на председател на Общобългарски комитет „Васил Левски“.