Министър Стойнев: Държавата обявява война на сивия сектор
Министър Стойнев: Държавата обявява война на сивия сектор / Дарик нюз
Министър Стойнев: Сивият сектор не е в нашия отбор
70199
Министър Стойнев: Сивият сектор не е в нашия отбор
Министър Стойнев: Сивият сектор не е в нашия отбор
  • Министър Стойнев: Сивият сектор не е в нашия отбор
  • Министър Стойнев: Сивият сектор не е в нашия отбор

Изключително важно е бизнесът да усети подкрепата на държавата в борбата със сивия сектор, коментира министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. По- рано днест той бе на посещение в Захарни заводи /Горна Оряховица/, които празнуват 100 години от първата си преработвателна кампания. Той получи една от първите акции, издадени от предприятието през 1938 година.

За седем месеца управление правителството показа, че е коректно към българския бизнес, изчиствайки забавените плащания. От тук нататък на тези, които смятат да работят в сивия сектор мога ясно и категорично да им заявя, че няма да бъдат в нашия отбор, заяви инистър Стойнев. „Държавата ще е надежден партньор на тези, които са коректни към бюджета. Няма да търпим такива, които печелят на гърба на хората – не плащат заплати, не внасят осигуровки, крият данъци. Не е нормално едно предприятие, което редовно плаща заплати и осигуровки, да бъде мачкано от нелоялна конкуренция, която си спестява такива разходи, каза още Драгомир Стойнев.

Чуйте го в първия звуков файл.

Министърът на икономиката добави, че  има предложени конкретни мерки, за борба със сивия сектор, които ще бъдат предприети в близо бъдеще. По думите му енергийната сигурност на България минава през диверсификацията и проекта Южен поток.

„Факт е, че самото построяване на газопровода и намаляването на транзитните такси, ще доведе до спад в цената на природния газ и на сигурност в доставките. Крайно време е страната ни да се възползва от географското си положение, а не само да се говори за него. В момента сме с вързани ръце за Белене, заради арбитражното дело и заради липсата на инвеститор. Но дори и да тръгне изграждането на централа в Белене, тя не може да замести изграждането на 7 блок в АЕЦ Козлодуй”, каза още министър Стойнев.

Повече от него във втория звуков файл.