Куп награди за лясковското НУ „Цани Гинчев”
Куп награди за лясковското НУ „Цани Гинчев” / netinfo
Традицията учениците от лясковското начално училище да завоюват челни места от различни състезания и конкурси продължава. Второкласничката от НУ „Цани Гинчев” – град Лясковец - Цветина Чергиланова – се завърна със сребърен медал и купа от финалния кръг на националното състезание „Моята родина”. Карина Ибрямова от IV клас завоюва бронзов медал в своята възрастова група. Двете деца се откроиха сред 250 свои връстници от цялата страна.

Финалното състезание бе в град Стара Загора и се проведе под формата на тест с 20 въпроса, 10 от които с избираем отговор и 10 – със свободен отговор. Специалисти от Регионален исторически музей – Стара Загора бяха подготвили и по 5 въпроса за всяка възрастова група по текстове, свързани с града на липите. Класирането се извърши по възрастови групи и по точки. При равен брой точки по-напред в класирането е този ученик, който е изразходвал по-малко време за отговори на въпросите от теста.

Григор Владимиров от I клас показа завидни спортни умения и се завърна с бронзов медал от Международния турнир по таекуондо „Августа Оупън", който се проведе също в град Стара Загора. Момчето се съревновава с близо 300 други деца от 24 български, сръбски и гръцки клуба.

С медали и купи се върнаха се върнаха и Преслав Чокоев и Николай Гатев от националните ученически игри за ученици с увреден опорно-двигателен апарат и ДЦП, организирани от Българската Параолимпийска Асоциация. Те се състезаваха в следните видове спорт – лека атлетика, тенис на маса, шахмат, бадмингтон и дартс.