Изложба с творби на Александър Божинов бе открита в ХГ "Николай Павлович" в Свищов
Изложба с творби на Александър Божинов бе открита в ХГ "Николай Павлович" в Свищов / Община Свищов
Културното събитие се реализира по инициатива на Сдружение "Рисувай с нас"
 В рамките на фестивала "Реката", в крайдунавския град Свищов бе открита изложба с творби на бащата на карикатурата у нас Александър Божинов.

Културното събитие се реализира по инициатива на Сдружение «Рисувай с нас» и с любезното съдействие на ХГ "Николай Павлович". Главният уредник на галерията Пламен Симеонов откри изложбата под надслов "Вечният съвременник" и поясни, че посетителите ще могат да се насладят на карикатури, шаржове, рисунки и лични вещи на Александър Божинов от фонда на Галерията, както и на произведение предоставено за събитието от колекционер. Той благодари на Сдружение "Рисувай с нас" за чудесната инициатива и подкрепата, която показват към развитието на изкуството в Свищов.

Като представител на Сдружението, приветствени слова произнесе и Калин Крумов, който сподели, че за него е особена чест и удоволствие да е част от фестивала, събиращ свищовци обратно от различни краища на света. Той каза още, че се радва да присъства на изложбата с творбите на Александър Божинов и като човек живеещ извън границите на България, с удоволствие разказва на приятелите си отвъд океана за известните наши творци и бележити личности.

На откриването присъстваха множество малчугани, които съвсем по детски превърнаха изложбената зала в творческа работилница и допринесоха много за непринуденото настроение и разговори между посетителите.

Изложбата ще бъде подредена до 30 август, а събраните средства от инициативите на  летния фестивал "Реката" тази година ще бъдат вложени в подкрепа работата и съхранението на богатия фонд на ХГ «Николай Павлович» - гр. Свищов.