/ iStock/Getty Images
29 000 лв. да бъдат отпуснати на община Горна Оряховица за разплащане на непредвидените разходи за неотложни възстановителни работи по отстраняване последствията от снеговалеж в края на ноември миналата година - това реши на свое заседание Областната междуведомствена комисия.

Заседанието се проведе в Гербовата зала на Областна администрация и бе водено от областния управител Ивайло Здравков.

Обявиха частично бедствено положение в Горна Оряховица

На него присъстваха заместникът му Валентин Михайлов, директори и представители на институции, експерти, кметът на Община Стражица Йордан Цонев и представител на Община Горна Оряховица, съобщиха от Областна администрация.

Припомняме, че на 27 ноември в Горна Оряховица бе обявено частично бедствено положение, а в следствие на падналия обилен мокър сняг бяха изпочупени множество дървета и клони, случиха се и аварии в електропреносната система.

За да се справят със ситуацията местните власти свикаха доброволното формирование и ангажираха с почистването всички общински структури, както и частни фирми.

Областна администрация-Велико Търново

На заседанието бе решено още да бъдат отпуснати и 31 359 лв. за Община Стражица. Там в края на ноември също бе обявено частично бедствено положение, а средствата бяха усвоени за предотвратяване на последиците от снеговалежа в участъците: с. Царски извор - с. Горски Сеновец, разклона с път III – 514 до с. Лозен и с. Виноград, с. Каменово до разклон с път II -51 и участък от с. Камен до с. Сушица.

Средствата ще бъдат искани от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.