Френски гражданин напада полицаи с отвертка, блъска го камион
Френски гражданин напада полицаи с отвертка, блъска го камион / Sofia Photo Agency

36-годишен френски гражданин, живеещ в Долна Оряховица, е загинал тази нощ при пътно-транспортно произшествие, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Десетина минути преди 1.00 ч. на телефон 112 е подаден сигнал за катастрофирал автомобил на главен път София-Варна, в района на крайпътните заведения след село Шереметя.

Пристигналият автопатрул установил, че по неизвестни причини, кола Рено Меген Сценик, идваща откъм Варна, е пресякла лентата за насрещно движение и се е забила в мантинелата. Докато пътници от спрял автомобил обяснявали на полицаите ситуацията, от удареното Рено излязъл човек и ги нападнал с отвертка в ръка. След това мъжът хукнал да бяга в мъглата и е окрит от автопатрула мъртъв на средата на шосето.

Малко по-късно срещу Бирена фабрика във В. Търново е спрян товарен автомобил Ман- цистерна, собственост на столична фирма. По гумите на полуремаркето е открита кръв, установени са деформации по левия калник. Пробата за алкохол с дрегер на 57-годишният правоспоспособен водач на цистерната е дала отрицателен резултат.

Шофьорът на камиона е задържан за 24 часа. Предполага се, че в условията на намалена видимост, цистерната е блъснала бягащия по шосето мъж.