Фенове стартираха кампания 90 години Етър, отпускат три автобуса за гостуването в Плевен
Фенове стартираха кампания 90 години Етър, отпускат три автобуса за гостуването в Плевен / Дарик нюз, архив

Кампания „90 години „Етър” стартираха в неделя великотърновските футболни фенове. Догодина на 24 април се навършват 90 години от създаването на „Етър” и от Фен клуба искат юбилеят да бъде отпразнуван подобаващо.

По време на мача „Етър ВТ” – „Ботев” (Луковит) 3:0 представители на фенклуба събираха средства със специално направена урна. Първи на инициативата откликнаха футболистите от мъжкия отбор, които дариха средства. В неделя десетки зрители също отделиха от своите пари– по 20, 10 или 5 лева- всеки според възможностите си. От фенклуба благодариха на всички и обявиха, че изработените сувенири са се разграбили, но такива ще има и при пътуването за Плевен, когато кампанията ще продължи. Стартът и събра 378, 63 лева.

Старши треньорът на „виолетовите” Сашо Ангелов заяви, че е доволен не само от победата, но и от играта.

„Наистина започнахме да добиваме облик и ако някой се е загледал каква беше средната възраст на отбора в последните 15 минути, под 20 години,  ще види, че пътят е правилен.

Има още един мач и полусезонът свършва, но започваме да се готвим за следващия. Пет дена след мача в Плевен започваме подготовка. Искам отбора в още по-добро състояние – техническо, тактическо, функционално, и смятам, че до края на първенството можем да качим и още едно стъпало нагоре. Самата ни игра ще покаже дали заслужаваме да бъдам още по-нагоре”, коментира Сашо Ангелов.

Председателят на Управителния съвет на клуба Александър Нанков призова публиката масово да подкрепи момчетата при последното гостуване на „Спартак” в Плевен на 24 ноември. Неговата фирма ще отпусне три безплатни автобуса за феновете.