/ ОДМВР-Разград
56 чифта маратонки, имитиращи защитени търговски марки, са иззети при специализирана полицейска операция в Търговище. Това съобщиха от ОД на МВР-Търговище. По време на акцията са установени общо два случая на нерегламентирано използване на известни търговски марки. Полицейските действия за противодействие на престъпления, свързани с интелектуалната собственост, са проведени на 27 септември 2019 г.

При извършена около 10.00 ч. на пазара за промишлени стоки в Търговище полицейска проверка е установено, че 59-годишен мъж от Варна държи и предлага за продажба 56 чифта маратонки, различни по вид, цвят и размер, които са имитация на различни търговски марки, без да притежава съгласието на притежателя на изключителното право за това. По случая е образувано досъдебно производство.

При извършена около 9.30 ч. на същия пазар полицейска проверка е установено, че 38-годишен мъж от Русе държи и предлага за търговска дейност трион, ъглошлайф и винтоверт - имитации на известни търговски марки, без съгласието на притежателя на изключителното право.

По случая в РУ-Търговище се извършва проверка. Вещите са иззети по надлежния ред.