Етър Рейсинг тим за втори път е отборен шампион на България на рали
Етър Рейсинг тим за втори път е отборен шампион на България на рали / Дарик Велико Търново

За втори път в историята си "Етър Рейсинг тим" става отборен шампион на България на рали, съобщи президента на клуба Димитър Стефанов. Великотърновци са първи в страната и в края на година ще получат от Българската федерация по автомобилен спорт голямата купа.

Пилотите от старата столица имат 60 точки и оставиха на осем след себе си "ТМ Моторспорт" и на единайсет "Булслим RC". През сезона етърци спечелиха три ралита "Траянови врата", "Сливен" и "Стари столици".

Ако не бяха неуредиците от страна на организаторите на рали "България", които лишиха от участие там екипажите на Емил Денев и Иван Ганчев великотърновци вероятно щяха да са с още по- голям аванс на върха, както на отборното, така и на индивидуалното класиране. В генералното индивидуално подреждане Емил Денев е осми с 36 т., колкото има и седмия Тодор Славов, а Иван Ганчев девети с 35. Шампион на страната е Крум Дончев.

"Етър Рейсинг тим" има титла и две втори места в отделните класове. Емил Денев и навигаторът му Богомил Ненов са №1 в "N- 3" със 135 точки, като втория екипаж след тях има 40 по- малко.

В "А- 6" Иван Ганчев и Атанас Николов завършват сезона в рали- шампионата със сребро, с актив от 80 т., първи в класа е екипажът на Тихомир Стратиев.
Сребърна купа на рали вземат и Тодор Тодоров и Красимир Захариев в "Х- 2", където само 3, 5 точки не им достигнаха да изместят от върха Стефан Панчугов и Милен Узунов. За лясковчанина в екипа на "Етър Рейсинг тим" среброто е второ за сезона, след като малко не му достигна да е първи в класа си и в планинския шампионат.