Етър-24: Второто място е компромис
Етър-24: Второто място е компромис / Дарик нюз
"Етър- 24": "Второто място е компромис"
36204
"Етър- 24": "Второто място е компромис"
"Етър- 24": "Второто място е компромис"
  • "Етър- 24": "Второто място е компромис"
  • "Етър- 24": "Второто място е компромис"

Последната тренировка за тази година на футболистите от „Етър- 24" ще бъде в петък, съобщи старши треньорът Велин Кефалов. На нея двама от настоящите играчи ще научат, че на тях няма да се разчита през пролетта. Останалите ще си тръгнат с индивидуална програма за работа през ваканцията. В нея е записана цената на всеки качен килограм. На следващия ден отборът ще закрие полусезона с официална вечеря. Подготовката за пролетта ще стартира на 5 януари. До 30- ти следващия месец тимът ще се готви във В. Търново, след което заминава на двуседмичен лагер в Сандански.

Първата контрола ще се проведе в средата на януари с плевенския „Спартак". Вече са водени разговори с ръководствата на „Видима- Раковски", „Черно море", „Калиакра" и „Дунав" за проверки. Контролите ще бъдат не повече от 6- 7 и в тях ще се търси обиграване на отбора и сработване на новите играчи с останалите, а не резултати. Велин Кефалов възнамерява да привлече до четирима нови състезатели. Първите двама вече са ясни халфовете Стамен Алексиев и Павел Алексиев. Двамата са 23- годишни, юноши са на „Нефтохимик" /Бургас/, а в професионалния футбол са играли за отказалия се тази есен от Източната „Б" група ФК „Равда". Кефалов е разговарял и с двама опитни футболисти, единят от които е на 100 % сигурен за „виолетовите", а другия на 90%. Имената им ще бъдат обявени, когато подпишат договори, най- вероятно в началото на януари. Шансове да бъдат привлечени имат и дошлите на проби от „Лудогорец" /Разград/ трима състезатели. Кефалов иска попълнения в защита, средата на терена и по възможност агресивен нападател.

Чуйте повече за селекцията от Велин Кефалов.

 Възможно е някои от по- младите футболисти в състава напролет да се обиграват в „Спарта" /Самоводене/. Гова обаче ще стане ясно по- време на подготовката и ще зависи от това как върви селекцията. От юношите старша възраст да тренира при мъжете ще бъде качен Николай Николаев, съобщи още Кефалов.

ЦЕЛТА ПРЕД „ЕТЪР- 24" ПРЕЗ ПРОЛЕТТА ще бъде първото място, обяви изпълнителният директор на клуба Митко Манолов.

 Чуйте го във втория звуков файл.

Митко Манолов съобщи още, че води разговори с бизнесмени за финансова подкрепа. За сега обещание е дал собственик на сериозна фирма извън В. Търново. Изпълнителният директор на етърци се надява да откликне и Общината, тъй като за последната година и половина не е превела нито стотинка на клуба, въпреки че е собственик на 34% Дружеството и тежестта е изцяло върху останалите акционери.

ОТБОРЪТ ИМА ДА ПОЛУЧАВА ЕДНА ЗАПЛАТА и пет премии, информира прокуристът на „Етър- 24" Стефан Атанасов. Играчите ще си вземат възнагражденията по трудовите договори преди 17 декември. Останалите пари ще бъдат издължени по време на зимната подготовка поетапно и футболистите ще започнат втория дял от шампионата на чисто...