Етър-24 елиминира Нефтохимик, днес чака съперник на осминафинала за Купата на България
Етър-24 елиминира Нефтохимик, днес чака съперник на осминафинала за Купата на България / Дарик нюз, архив

Чиста победа с 2:0 срещу „Нефтохимик” класира „Етър-24” за 1/8-финалите на Купа България. Пред 250 зрители на стадион „Ивайло” „виолетовите” изиграха един от най- силните си мачове през есента и прекъснаха серията от три срещи без победа срещу бургазлии. Независимо, че бяха лишени от основни състезатели домакините овладяха инициативата и още в началото създадоха напрежение пред вратаря на „Нефтохимик” Георги Христов.

В 3-та минута Радослав Анев центрира към Александър Младенов, който с глава стреля над вратата. Малко по- късно Младенов триково изведе Анев в пеналта, но при опита си да прехвърли Г. Христов, топката прелетя над вратата. В 28-ата минута капитанът Борислав Георгиев от 30 метра от фаул стреля в ръцете на вратаря. В следващата атака Младенов бе намерен в наказателното поле, но ударът му срещна тялото на защитник. В 38-та минута - мощен далечен удар на Караиванов с мъка бе изваден от Христов в корнер. При последвалото центриране отдясно Мартин Сечков се извиси и с глава отбеляза първото попадение в мача. В 40- ата минута Георги Тодоров загуби още един титуляр- Александър Младенов, който бе заменен принудително от Патрик Самба.

В средата на второто полувреме още един от тараните на „Етър-24” - Св. Караиванов получи контузия и в игра влезе Велислав Илиев. Последният асистира в 66-ата минута на Мартин Станкев за второто попадение на „виолетовите”. Илиев с дълга подаване намери Станкев, който с едно докосване технично прати топката във вратата на гостите. В 74-ата минута в игра влезе Явор Генчев, който замени направилия отличен мач Борислав Георгиев. В последните десет минути бургазлии на два пъти от свободен удар опитаха да върнат интригата в мача, но Рашков показа страхотен рефлекс.

„Стана добър мач. И двата отбора се постараха на трудния терен. Моя отбор бе по- добър и заслужено победи. Капитанът Б. Георгиев беше навсякъде, всички момчета се справиха на ниво. Купата не е приоритет за мен, но колкото по- напред стигнем, толкова по- добре. По- важно за нас е гостуването в Поморие в неделя. Срещу „Несебър” изпуснахме своя шанс да се утвърдим на върха в групата и сега ще ни е по- трудно. Започнахме подготовката с 20-тина дена по- късно, много от играчите дойдоха в хода на първенството и е нормално в края на полусезона силите да са на привършване”, коментира старши треньорът Георги Тодоров. Днес ще бъде изтеглен жребия за 1/8-финалите в който ще участват 9 отбора от "А" група, 5 тима от втория ешелон и два аматьорски тима от "В" група.

„Етър-24“: Рашков, Кямил, Ив. Русев, Сечков, Ал. Томаш, Б. Георгиев (74- Явор Генчев), Р. Анев, М. Райнов, М. Станкев, Ал. Младенов (40- Самба), Св. Караиванов (63- В. Илиев).