/ Областна администрация-Велико Търново
По време на посещението си в старата столица областният управител на Силистра дари книгата на НВУ "Васил Левски" и на Регионална библиотека "П. Р. Славейков" Велико Търново
Областният управител проф. д-р Любомира Попова проведе среща с областния управител на Силистра Ивелин Статев. Двамата обсъдиха актуални въпроси от работата на администрацията на двете области.

По време на посещението си в Старата столица областният управител на Силистра дари на НВУ "Васил Левски" и на Регионална библиотека "П. Р. Славейков" Велико Търново, енциклопедията "България в Балканските войни (1912-1913 г.).

В Националния военен университет „Васил Левски“ дарението бе прието от полк. Евгени Пенчев - заместник-началник, а в Регионална библиотека „П. Р. Славейков“ от директора д-р Иван Александров и неговия заместник Калина Иванова. 

Областна администрация-Велико Търново

Автори на уникалното издание са  д-р Тодор Тодоров, доц. д-р Милен Куманов (БАН) и Десислава Костадинова - докторант в БАН.  В енциклопедията на 1 164 страници текст и около 2 000 илюстрации са включени систематични сведения за Балканските войни, както и исторически данни за събития и факти, свързани с усилията на българската държава да отхвърли оковите на Берлинския договор от 1878 г.

Желанието на дарителя е енциклопедията да бъде на разположение, като подарък във всички военни училища в България, както и в регионалните библиотеки.