Един задържан и трима в болница след масов бой в Калтинец
Един задържан и трима в болница след масов бой в Калтинец / Sofia Photo Agency

22-годишен мъж от Горна Оряховица е задържан за побой над трима роми в квартал "Калтинец". Екшънът се разиграл около 18,00 часа вчера в заведение в района на "Петте кьошета", където около 60 души от ромски произход празнували детски рожден ден.

По това време младият мъж се прибирал от работа, забелязал шумната компания и започнал да отправя обиди и закани към празнуващите. Опитал се да влезе в заведението, но няколко жени му попречили, като заключили врата. Скандалът обаче прераснал в масов бой пред заведението, където се били събрали няколко роми. На мястото са изпратени няколко полицейски патрула, които прекратили свадата.

Въпреки бързата намеса на полицейските служители, в мелето са пострадали трима души, които са с порезни рани по ръцете и тялото. В горнооряховската болница са откарани 35-годишен мъж по прякор "Мечо", 56-годишен мъж, известен като "Салкото" и 34-годишен мъж. Двама от тях след преглед са освободени, на третия е направена операция, няма опасност за живота им.  

Виновникът за разправията също е пострадал, откаран е във великотърновската болница с охлузвания и изместена раменна става. След като му е оказана медицинска помощ, той е задържан за 24 часа. Пред полицаите мъжът обяснил, че причина за скандала е стар конфликт между майка му и един от клиентите в заведението. Вчера след като се почерпил солидно с приятели, младият мъж се сетил за този конфликт и решил да се саморазправи с всички.

Срещу задържания е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда. И днес продължават разпитите на свидетели на масовия бой. В квартал "Калтинец" има засилено полицейско присъствие с цел осигуряване на обществения ред и спокойствие.