Две победи за Болярки в женското футболно първенство
Две победи за Болярки в женското футболно първенство / netinfo

Две победи, в двата си мача от Третия кръг на женското първенство по футбол, записа отборът на “Болярки”. На стадион “Ивайло” великотърновки разгромиха в петък “Ботев” /Пловдив/ с 4:0, като Моника Михалева реализира хет трик. Два от головете си тя отбеляза с удари от средна дистанция, при които топката се забиваше под гредата, а третия наниза при разбъркване. Четвъртото попадение за великотърновки бе дело на Галя Ечева.
В неделя възпитаничките на Валентин Витанов удариха с 2:0 “Берое” /Стара Загора/. Момичетата от Старата столица се приспособиха по- добре на подгизналия и разровен терен на стадион “Ивайло” от съперничките си. Те се стремяха да атакуват предимно по крилата, демонстрираха и много по- добра физическа подготовка. Моника Кирвикова разпечати вратата на старозагорки в 42- ата минута, след самостоятелен рейд. В 84- ата пак тя нанесе силен удар, вратарката на “Берое” отби и притичалата Силвия Георгиева вкара за 2:0. Останалите резултати от кръга във В. Търново: Гранд хотел “Варна”- “Берое” /Стара Загора/ 2:1, Гранд хотел “Варна”- “Ботев” с 2:1, “Берое”- “Силистра” 7:0 и “Ботев”- “Силистра” 7:0.
В петък и събота “Болярки” ще участват в Четвъртия турнир от шампионата. В София им предстоят мачове с “Елпи Суперспорт” и НСА.