Две отлични ученички с награда Виктория на СОУ Вела Благоева
Две отлични ученички с награда Виктория на СОУ Вела Благоева / DarikNews.bg

Катрин Сабелова и Преслава Михайлова са тазгодишните носителки на  наградата „Виктория" на СОУ "Вела Благоева" във Велико Търново. Призът се връчва за постигнат отличен успех в предходната учебна година.

Катрин, която вече е в пети клас, е завършила началния курс на обучение с отличие. Тя е постигнала и пълни шестици на всички тестове от външното оценяване в четвърти клас.

Преслава грабна отличието като най-добрият ученик, завършил основно образование. Тя вече е деветокласничка, най-добрата е в класа си и активно участва в училищните събития и празници. Двете момичета получиха като награда четец на електронни книги.

66 първокласници влязоха в три напълно ремонтирани класни стаи в СОУ „Вела Благоева". По всеобщо мнение най-красива е класната стая на 1 „в" клас, затова и тя ще участва в националния конкурс „Най-интересният момент от първия учебен ден". Ако малчуганите спечелят състезанието, ще има награди за всички тях, както и за целия клас.

Във великотърновското училище през новата учебната година ще учат 600 ученици от 1 до 12 клас. „Вела Благоева" е и първото училище в областта, което започва годината с уреден пешеходен автобус. От инициативата ще се възползват най-малките ученици, които живеят в кварталите Зоната и Бузлуджа. Всяка сутрин учители ще ги взимат от спирките и ще ги водят до училището за улеснение на родителите им. Така ще ги връщат и вечер след учебните занятия.