Двама нови футболни съдии от В. Търново влязоха в националните ранглисти
Двама нови футболни съдии от В. Търново влязоха в националните ранглисти / Guliver/Getty Images, архив

15 футболни съдии от Великотърновска област са включени в националните ранглисти за следващия сезон, съобщи Петър Петров, след заседанието на Съдийската комисия на БФС. Представителят на Северозападна България в нея информира, че през следващото първенство в ранглистата на ръководещите в „А” група са Станислав Ставров и Георги Давидов. Право да свири мачови в елита ще има и Стоян Денев, който е в ранглистата на „Б” група. Във втория ешалон ръководещи са още Никола Атанасов и Георги Гинчев.

Асистенти в „А” група остават Георги Дойнов, Милен Арабаджиев, Ивайло Атанасов и Илиян Капарашев. Наесен по предложение на Петър Петров- Милен Арабаджиев, заминава на КОРЕ- курс, организаран от УЕФА за обучение и усъвършенстване на млади футболни съдии. Великотърновецът ще бъде в една бригада със Стефан Апостолов и Дениз Соколов.

Помощник съдии във Б” група са свищовлиите Асен Атанасов и Велизар Генчев и великотърновците Недялко Матанов и Здравко Николов, който ще дебютира в професионалния футбол.

Колегията в старата столица ще има дебютант и при ръководещите при юношите до 17 и 21 години. Заедно Александър Марков в тези групи ще свири и Милен Въжарски. Семинарите за реферите са от 8 до 13 юли в Сливен. В тях ще се включат и двете международни съдийки от В. Търново- Йорданка Корчева /асистент/, и Галя Ечева /ръководеща/.