Положителни проби за COVID-19 са дали петокласник от СУ „П. Р. Славейков“ във Велико Търново, четвъртокласник от СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица, учител в ДГ „Радост“ и помощник-възпитател в ДГ „Пчелица“ в Лясковец.

Контактните лица са под карантина, а учениците са преминали към онлайн обучение. В образователните институции са извършени почистване и дезинфекция.

Девет паралелки в Рудозем са под карантина, ще учат дистанционно

Новозаразените с коронавирус за денонощието в областта са 59. Има леко понижение в средната 14-дневна заболеваемост, която е 387,9 на 100 хил. души население. Активните пациенти са 1 067, като 222-а от тях се лекуват в болница.

Битката с болестта през последните 24 часа са изгубили четири жени и един мъж, с което починалите стават 897. Оздравели са 11 125 лица.

До момента в региона са поставени общо 66 474 дози от различните препарати срещу COVID-19. Със завършен имунизационен цикъл са общо 35 209 човека. В областта продължават ваксинациите в разкритите временни имунизационни кабинети в лечебни заведения и в РЗИ – Велико Търново, в практиките на общопрактикуващите лекари, както и на записаните чрез електронния портал за регистрация на ваксинация срещу COVID-19 лица.
 
Информационна агенция Фокус