Даниел Панов откри учебната година в търновския филиал на Медицински университет – Варна
Даниел Панов откри учебната година в търновския филиал на Медицински университет – Варна / netinfo
Кметът на Велико Търново Даниел Панов уважи тържеството за новата учебна година във великотърновския филиал на Медицински университет „Д-р Параскев Стоянов“-Варна. Над 45 първокурсници ще се обучават за медицински сестри и акушерки, а общият брой на студентите вече надхвърля 120.

Даниел Панов откри учебната година в търновския филиал на Медицински университет  Варна
netinfo

Филиалът бе открит през есента на 2015 г., по инициатива на Даниел Панов. Така в Старата столица бе възстановена възможността за висше образование по здравни грижи, прекъснато през 2007 г. със закриването на бившия Медицински колеж, по решение на тогавашната изпълнителна власт.

Даниел Панов откри учебната година в търновския филиал на Медицински университет  Варна
netinfo

В приветствените си думи Даниел Панов подчерта, че професиите медицинска сестра и акушерка са сред най-отговорните и са свързани с проява на висока хуманност от страна на практикуващите ги.

Даниел Панов откри учебната година в търновския филиал на Медицински университет  Варна
netinfo

„Благодаря на вас, скъпи студенти, че сте избрали Велико Търново и България, за да получите своето висше образование по здравни грижи. Тук ще получите знания, ще работите с доказани преподаватели и ще практикувате при най-добрите лекари. Изберете нашия град, изберете нашата държава, за да се реализирате професионално. Влагайте всичко от себе си – така ще бъдете силни, за да преодолявате трудностите, ще бъдете удовлетворени от резултатите и ще бъдете мотивирани в обучението и работата“, обърна се кметът към младите хора. „И като кмет, и като председател на Националното сдружение на общините ще полагам всички усилия, за да бъдат вашите професии достойно оценени и заплатени“, каза още Даниел Панов.

Общинските съветници от ГЕРБ-Сливен присъстваха на откриването на академичната година във Филиала на Медицинския университет-Варна

Студентите и гостите бяха поздравени от директора на филиала Диана Димитрова, от представители на държавни институции и съсловни организации, общински съветници, лекари и други. Доброто партньорство между Община Велико Търново, МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и МУ „Д-р Параскев Стоянов“ позволи на студентите да практикуват в здравни заведения, под ръководството на опитни лекари.