Човекът-Глас Красимир Аврамов представя книгата си във Велико Търново
Човекът-Глас Красимир Аврамов представя книгата си във Велико Търново / DarikNews.bg
Човекът-Глас Красимир Аврамов представя книгата си във В. Търново
52572
Човекът-Глас Красимир Аврамов представя книгата си във В. Търново
Човекът-Глас Красимир Аврамов представя книгата си във В. Търново
  • Човекът-Глас Красимир Аврамов представя книгата си във В. Търново
  • Човекът-Глас Красимир Аврамов представя книгата си във В. Търново

С поредица от инициативи, които ще продължат повече от 14 часа, във Велико Търново ще бъде отбелязан Световният ден на книгата и авторското право - 23 април. Днес ще бъдат представени четири книги, ще се проведат поетични четения, кръгла маса и среднощен бал. Център на събитията е Регионалната народна библиотека "П. Р. Славейков", която е и основен организатор на празника в партньорство с катедра "Библиотекознание и масови комуникации" при Великотърновския университет и Общината.

Маратонът на четенето ще стартира в 10,00 часа. Тогава на площадката пред централната сграда на библиотеката студенти ще четат приказки на деца от три детски градини и едно училище. По време на забавното шоу под надслов "Магията на детската книга" малчуганите ще рисуват любими сцени от любимите си приказки и ще съчиняват свои приказни истории. Най-малките читатели ще бъдат облечени в костюми на приказни герои.

В 12,30 часа на стълбите пред театъра започва друга студентска инициатива - флашмоб "Да отворим книга!", която цели да провокира интереса на младите хора към четенето. Всички, които искат да се включат, трябва да носят книга. Нашето желание е да покажем, че книгата може да носи удоволствие и да сближава, сподели Лора Найденова, първокурсничка в специалност "Връзки с обществеността".

Чуйте първия звуков файл.

С организирането на кръгла маса на тема "Мисията книгоиздаване - възможна" са се заели отново възпитаниците на ВТУ, а техен партньор е издателство "Сиела". Форумът ще се проведе от 16,00 часа в читалнята на библиотеката. Още три издателства ще се представят в специалния ден. Издателство "Фабер" е съорганизатор на представянето на проф. Сава Василев, който е преподавател във ВТУ и директор на университетската библиотека. В програмата са включени още поетични диалози между Камелия Кондова и Елица Виденова от 20,00 ч. и представяне на книгата на търновката Мирела Величкова „Истински измислици" от 22,00 ч.

За маратона на четенето във Велико Търново ще дойде и Човекът-Глас Красимир Аврамов, който ще представи своята книга „Между два свята: любов, лъжи и една песен". Тя разказва за всички проблеми и абсурди, които са съпътствали неговото участие в конкурса за песен „Евровизия". Певецът ще гостува в библиотеката от 23,00 часа, като след официалната промоция на книгата си ще зарадва почитателите си и със свои изпълнения, разказа PR-ът на изпълнителя Антон Христов.

Чуйте го във втория звуков файл.

Маратонът ще завърши късно след полунощ с бал "В света на книгите", който се организира от студентите от специалност "Връзки с обществеността". Веселието ще се проведе във фоайето на библиотеката и ще започне точно в 00,00 ч. Младите хора са подготвили специална програма с викторина и много изненади, а за гостите на бала е поставен дрескод - елегантен тоалет или костюм на герой от любима книга.