и
и / Олег Попов
Малко над 37 процента е най-високата избирателна активност в общините в област Велико Търново към 12.30 на обяд.

В община Велико Търново до 10 часа са гласували 5926 гласоподаватели

Това е община Златарица, където са гласували 1390 от общо 3702-ма души, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Най-ниска към същия час е активността в община Велико Търново - 21.6 процента, но броят на гласувалите се е увеличил над два пъти спрямо 10:)0 часа сутринта.

В общинската избирателна комисия са постъпили четири сигнала за нарушения, свързани с предизборна агитация в селата Леденик и Балван,  както и с изпълнението на служебните задължения на членове в една от секциите в града. Председателят на ОИК-Велико Търново Десислава Йонкова обясни, че са направени проверки на място и всички жалби са оставени без уважение, като неоснователни.  

Безпроблемно начало на изборите в област Велико Търново

По-висока е активността на избирателите в общините Сухиндол, Стражица и Полски Тръмбеш - над 30 процента от жителите с право на глас са гласували до 12.30. В Горна Оряховица активността е 23 процента, а в Свищов - 26 процента. От областната дирекция на полицията съобщиха, че работят по сигнали за изборна търговия, но до момента няма доказани нарушения.

По-рано днес полицията в Горна Оряховица е задържала застъпник на една от партиите, заради обиди към служители на МВР. Следващите данни за активността ще постъпят в общинските комисии след 17:00 часа.