/ БГНЕС
Още двама депутати от левицата се впускат в кметската надпревара. Весела Лечева е кандидатурата на БСП за кмет на Велико Търново, а колегата ѝ Явор Божанков ще се бори за кметското място в родната си Горна Оряховица.

Шампионката по стрелба и бивш спортен министър Весела Лечева е единствената номинация, която гласува общинската конференция на БСП във Велико Търново, съобщи БНР. Старата столица не е имала „червен“ кмет от 20 години. Лечева призова за позитивна кампания и промяна: „Все още има процеси, които задържат развитието на Велико Търново“, отбеляза депутатката.

БСП се регистрира в ЦИК в очакване на компроматна кампания

„Стремим се ГЕРБ да бъде свалена от власт“, коментира Георги Свиленски от Изпълнителното бюро на БСП: „Целта ни е минимум удвояване на кметовете, които имаме до момента, удвояване на броя на общинските съветници“.

Нинова: Да повярваме, че сме народ, който може сам да гради съдбата си

Във Великотърновска област в Павликени, Сухиндол, Стражица и Полски Тръмбеш БСП подкрепя досегашните си кметове, а в Златарица издигна кандидатурата на световния шампион по борба Михаил Ганев.

И двата лагера в БСП със суперлативи за Манолова

Градската конференция на БСП ще избира днес кандидатът за кмет на Пловдив, както и листата с кандидатите за общински съветници за предстоящия вот. Социалистите ще приемат и предизборна платформа за местните избори. Съгласно Устава на БСП вотовете са тайни и се провеждат след обсъждане на кандидатурите.

Мая Манолова: Битката за кмет на София ще бъде агресивна и пълна с компромати

През седмицата Националният съвет утвърди излъчените от районните конференции кандидати на БСП за районни кметове в Пловдив.

Депутатът от левицата Крум Зарков коментира, че БСП може да издигне свой кандидат за кметският пост в София. В интервю за NOVA той отново заяви, че решението дали БСП ще подкрепи, или не Мая Манолова ще бъде взето на 11-и септември.