Болярки седми на турнир в Полша, избраха Симона Петкова за най- добра футболистка
Болярки седми на турнир в Полша, избраха Симона Петкова за най- добра футболистка / Личен архив

Симона Петкова бе избрана за най- добър състезател на ХХV- ото издание на турнира „KONIN CUP” в град Конин, съобщи Валентин Витанов. Треньорът на великотърновския клуб „Болярки”, който развива женски футбол, се прибра във вторник с възпитаничките си от Полша. Там футболистките от старата столица участваха в надпревара с други осем женски отбора, по покана на националния селекционер на страната домакин- Роман Яшчик.

Великотърновската група е била посрещната изключително радушно в Конин, осигурен и е микробус и екскурзовод. След първата тренировка в залата нашите са играли приятелска среща на малки врати с местния „Медик”, който в момента е лидер в женското първенство на Полша, с аванс от десет точки пред втория отбор.

В предварителната група великотърновки са паднали от „Franspol” и „Sroda”, които после се класират на второ и четвърто място, съответно с 3:5 и 0:5. Срещу „Franspol” водехме с 3:2 и в самия край допуснахме обрат, разказа Вальо Витанов. След това в срещите за разпределение на местата от седмо до девето „болярки” записват успехи с 3:2 и 5:0 и са седми в крайното класиране. На откриването и закриването на турнира е присъствал кметът на Конин, а публиката в залата е достигала 1500- 2000 души за срещите, информира още треньорът. Всички участвали отбори са получили купи и топки, както и много сувенири от домакина „Медик” /Конин/.  Индивидуалният приз за №1 на турнира е връчен на Симона Петкова, която е получила покана за лагер с полския отбор от 10 до 30 март, с опция за подписване на договор. 15- годишната Лора Петрова също е впечатлила футболните специалисти в залата, като предложението към нея е да учи и тренира в Конин, но на този етап я спъва езиковата бариера. Валентин Витанов отличи за изявите им още Велизара Владимирова и деветокласничката Милена Андреева. Той добави, че за десетата годишнина на „Болярки” във В. Търново ще пристигне тимът на „Медик”, който през лятото ще се готви за участие в Шампионската лига за жени. Предвижда се приятелски мач между полякините и националния отбор на България, като част от програмата за празника на великотърновския клуб.