Болярки се класираха трети на международен турнир по футбол в Турция
Болярки се класираха трети на международен турнир по футбол в Турция / netinfo

Трето място на Международния футболен турнир за жени в турския град “Бурса” зае отборът на “Болярки”. Великотърновки завършиха наравно с домакините от “Сакликюджю спор” 1:1, с попадение на Моника Кирвикова- в мача на отриването. Тя посрещна отбила се от гредата топка, след удар на Галя Ечева и я изпрати в мрежата на туркините. Във втората си среща възпитаничките на треньора Валентин Витанов победиха другия български участник “Берое” /Стара Загора/ с 2:0, като головете отбелязаха Моника Кирвикова и Галя Ечева. Третият мач “Болярки” загубиха с 4:0 от “Македония Мили Такими”, в който играят седем македонски националки и останаха трети в турнира. Първото място зае тимът на “Сакликюджю спор”, който се наложи над македонките с 1:0 и над “Берое” с 2:0, втори е съставът на “Македония Мили Такими”.
Индивидуален приз “за най- активен състезател” получи Моника Ръжгева. Съотборничките и Галя Ечева, Тодорка Златкова, Велизара Йорданова и Лидия Начева бяха включени в единя от двата сборни отбора, с демонстративен мач между които бе закрит турнира.
“Болярки” гостуваха в Турция по покана на декана на Спортния факултет в Истанбулския университет Феим Чауш. Организаторите от Бурса поеха всички разходи на участващите отбори. Заместник- кмета Йордан Грозданов, който бе водач на отбора, заяви че е впечатлен от посрещането в турския град. Великотърновската група е била настанена в петзвезден хотел, всекидневно са били организирани туристически маршрути и приеми. 100000 евро е бил бюджета на турнира.
“Бурса е почти четиримилионен град, в който видяхме над 200 футболни игрища, на които постоянно се играеше. Таксата на час е 100 турски лири. Целият град е в зеленина, непрекъснато се отриват нови паркове и спортни площадки. Базата на професионалния футболен клуб е на изключително ниво. Няколко естествени и изкуствени терени, играхме и на двата вида, фитнес- зали, басейни, сауна. Изобщо всичко необходимо за пълноценна подготовка и възстановяване на състезателите”, разказа Йордан Грозданов.