Болярки празнуват годишнина, близо 50 души с награди
Болярки празнуват годишнина, близо 50 души с награди / Дарик нюз, архив

Близо 50 души ще бъдат наградени по време на честването на десетгодишнината на ЖФК “Болярки”, съобщи президентът му Йордан Грозданов. Тържеството е днес от 17 часа на стадион “Ивайло” и ще започне с откриване на паметна плоча. Петнайсет минути по- късно на пистата започва церемонията по отличаването на хората свързани с историята на клуба. Златни значки на БФС получават Йордан Грозданов и Валентин Витанов, сребърни Румен Горанов, Красимир Калчев, д-р Валентин Точков и Красен Маслянков, бронзова- Николай Вачев.

Други 17 души ще бъдат наградени с плакети от Футболната централа, 25 великотърновци ще отличи с плакети Футболния клуб. Много хора са ни помагала през тези години и ни се иска да кажем на всички по едно голямо благодаря, подчерта Йордан Грозданов.

В 17, 30 часа в неделя започва приятелска футболна среща между шампионките на Полша- “Медик” /Конин/ и на България- НСА, в които са събрани почти всички националки на двете страни. По време на паузата между полувремената е предвиден демонстративен мач между приятелите на “Болярки” и настоящи отбор от момичета.

“Преди десет години някак си на майтап създадохме клуба. Преди мач за първенство на “Б” група между “Етър 1924” и “Рилски спортист” си говорихме с варненския специалист по женски футбол Живко Блъсков и решихме да направим и ние отбор. В следващите три дни бяхме на екскурзия с директорите на училищата от В. Търново и ги разпитах имат ли момичета, които искат да играят футбол. След като се прибрахме звъннах на Вальо Витанов събрахме момичетата и след три дни се класирахме втори на турнира “Христо Тошков” във Варна”, разказа Йордан Грозданов. Още през следващата 2005 г. отборът става шампион на България при девойките. При жените великотърновки печелят Купата на Аматьорската футболна лига, играят финал за трофея на страната, вземат бронзови медали от шампионата за жени, почти всички момичета играят за националните отбори на страната в различните възрастови групи.