Безплатни книги раздава по селата Европейският информационен център
Безплатни книги раздава по селата Европейският информационен център / DarikNews.bg

Изнесени информационни щандове организира в населените места на  Община В. Търново Европейският информационен център. Мини-проектите за стимулиране на активността в малките населени места се осъществяват в партньорство с Областния съвет на пенсионерите и Сдружението на селските кметове „Янтра 2001".

Досега са посетени селата Драгижево, Самоводене, Ресен и Шереметя. Кампанията е под мотото „Активен живот на възрастните хора и солидарност между поколенията".

Материалите се разпространяват безплатно и са изготвени в Люксембург, обясни ръководителят на Европейския информационен център Теодора Калейнска. По думите й интересът на децата и възрастните е голям. Освен информационни брошури, те получават стикери, книжки за рисуване и оцветяване. Всички материали са отпечатани на български език.

От началото на годината до сега са доставени над 12 000 книги. Голяма част от тях са раздадени по време на Националната конференция за образованието, в детските градини и на десетте пенсионерски клуба, които са се  включили в обявения тематичен конкурс.