5-метрово дърво ще събира желанията на великотърновци
5-метрово дърво ще събира желанията на великотърновци / DarikNews.bg
Петметрово дърво ще събира желанията на великотърновци
49758
Петметрово дърво ще събира желанията на великотърновци
Петметрово дърво ще събира желанията на великотърновци
  • Петметрово дърво ще събира желанията на великотърновци
  • Петметрово дърво ще събира желанията на великотърновци

Дърво на желанията ще бъде открито в центъра на Велико Търново в Деня на влюбените 14 февруари. Идеята е жителите и гостите на града да пишат желанията, мечтите и копнежите си и после да ги пускат в специално обособено място край дървото.

За целта е избран 5-метровият явор пред Факултета по изобразителни изкуства, който всяка Коледа се украсява атрактивно със светещи сини лампички. Идеята за дървото на желанията хрумнала на великотърновката Елена Недева. 28-годишната жена я споделила със свои приятели и направила група във Фейсбук, която вече наброява над 1000 души.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов попаднал на нестандартното хрумване, което му харесало. Поканил инициаторката на среща и вече се обсъждат подробностите за реализирането на идеята. Според Панов това ще се превърне в една нова туристическа атракция, която ще привлича гости не само на 14 февруари, а целогодишно.

Дървото на желанията ще има подходящо художествено осветление. Все още се обмислят вариантите за цветовете на осветлението, както и начина, по който хората ще пускат желанията си, уточни кметът.

Чуйте го в първия звуков файл.

Идеята за дървото на желанията се породила у Елена Недева съвсем случайно, докато се разхождала в центъра на града и забелязала красиво украсения явор пред художествения факултет. Младата жена се занимава с частен бизнес в сферата на недвижимите имоти. Разказва, че вкъщи си има стена на желанията и често с приятели пишат върху нея. Впоследствие забелязала, че голяма част от желанията й се сбъдват.  

Чуйте още от Елена Недева във втория звуков файл.