300 рокери откриха мотосезона във Велико Търново
300 рокери откриха мотосезона във Велико Търново / снимки: DarikNews.bg
300 рокери откриха мотосезона във Велико Търново
51712
300 рокери откриха мотосезона във Велико Търново
  • 300 рокери откриха мотосезона във Велико Търново

С рокерско шествие по улиците на града беше официално открит мотосезонът във Велико Търново. Около 300 моторджии се събраха на паметника на Асеневци, за да покажат мощните си и лъскави двуколесни возила. В шествието се включиха и участници с АТВ-та.

Началото на мотосезона по традиция се дава около празника на Велико Търново. Организатори са великотърновските мотоклубове "OLD BASTARDS", "БОЛЯРИ" и "BAD COMPANY". Предишни години мотористите се събираха на площада пред Царевец, но тъй като в момента там се извършват ремонтни дейности, сборният пункт беше преместен на друго също толкова емблематично за града място - паметника на Асеневци.

За да участват в рокерското шествие бяха дошли гости от Русе, Плевен, Габрово, Севлиево и Казанлък. След обиколката на града братята на вятъра се отправиха на трип до Трявна, а вечерта събитието ще се пренесе в две от култовите рок-заведения във Велико Търново. На едното място ще свири група Черноризец, а на афтър парти почитателите на твърдата жица ще се насладят на Бон Джови трибют бенд.

През тази година рокерското братство ще може да се включи в още един нов събор, който ще се проведе през юни във Велико Търново, съобщи председателят на мотоклуб "OLD BASTARDS" Петър Стефанов. В момента се водят преговори с групите, които ще участват на събитието. Има голяма вероятност да дойде вокалът на "Рейнбоу" Джо Лин Търнър, каза Стефанов.

Чуйте го в звуковия файл.