15 бона внася Етър-24 в БФС, старшата възраст почва подготовка
15 бона внася Етър-24 в БФС, старшата възраст почва подготовка / Дарик нюз

15 000 лева трябва да внесе "Етър-24" в БФС, за да започне новото първенство на Западната "Б" група. Парите са за съдийски такси през есенния полусезон и за картотекиране на футболистите, информира прокуристът на клуба Стефан Атанасов. Банковият депозит в размер на 25 бона, който се изисква от Футболната централа не е нарушен през миналият шампионат, съобщи прокуристът на великотърновския клуб Стефан Атанасов, така че това перо няма да дърпа средства.

За разлика от други клубове "Етър-24" си плаща глобите заради картони на състезателите и от БФС нямат причини  да бъркат в депозита. Защитникът Георги Гайдаров, чийто договор изтече днес преподписа за още две години. Този следобед, преди контролата с ФК "Самоводене", трябва да бъдат финализирани разговорите и с другите двама етърци Мариян Генов и Йордан Петров, чийто контракти също приключват.

Юношите старша възраст на  започват подготовка от утре. Отборът ще бъде воден от Милчо Сирмов и Христо Михайлов. В състава са включени младоци от наборите 92 и 93 и най- добрите от родените през 1994 г. Тимът ще се състезава в създадената през това лято Национална група за юноши до 19 години. Великотърновци ще мерят сили с връстниците си от школите на почти всички клубове от „А" група. Във всеки мач ще имат право да участват и по четирима футболисти от мъжкия отбор. На 6 юли Милчо Сирмов ще пътува за София, където в БФС е съвещанието за броя на отборите и тегленето на жребия за програмата на групата.