Звезди от киното и театъра превземат сцената в Драмата
Звезди от киното и театъра превземат сцената в Драмата / ТМПЦ Варна

Спектаклите със звездната тройка исторически личности продължават на сцената на Варненския театър.

Ден след като се забавляваха с пикантния живот на най-големия ухажор Дон Жуан, варненци тази вечер ще се насладят на „Ричард Трети”. Спекталът миналата година бе големият победител, грабвайки три награди „Икар” - за главна мъжка роля на Стоян Радев, превъплътил се блестящо в образа на Ричард III, за за музиката на Калин Николов и за майсторско техническо осъществяване. Постановката на режисьора проф. Пламен Марков ще бъде представена тази вечер в 19:00 часа на Основна сцена.

Утре варненци ще могат да се насладят на спектакъла от съзвездия „Калигула”. Постановката е на режисьора Явор Гърдев, по произведението на Албер Камю. „Калигула” е носител на две награди „Икар” през 2009 г. Същата година за ролята си на императора тиранин в спектакъла Димо Алексиев, познат ни и от сериала „Седем часа разлика”, беше отличен с „Аскеер” за изгряваща звезда.

В постановката освен Алексиев играят още Стоян Радев - ИКАР 2012 за „Ричард III (тв сериали „Седем часа разлика” - БТВ и „Недадените” – от 21 март по БНТ), Симеон Лютаков („Седем часа разлика”), Веселина Михалкова - АСКЕЕР 1999, Михаил Мутафов - АСКЕЕР 2009.

Зрителите ще могат да гледат спектакъла от 16:00 и от 19:00 часа на 16 март на Основна сцена.