коли
коли / ThinkStock/Getty Images
Общинският паркинг в квартал „Младост“ във Варна ще бъде разширен. Съветниците от постоянната комисия по собственост и стопанство дадоха съгласието си съседен общински имот с площ 1 800 кв. м да бъде предоставен за безвъзмездно управление на предприятието „Общински паркинги и синя зона“.

В момента паркингът на бул. „Сливница“ 147 разполага със 70 места. Всички те са наети от абонати, като има още желаещи да оставят автомобилите си на паркинга, но неговият капацитет е изцяло запълнен. Според директора на общинското предприятие Младен Иванов паркоместата могат да бъдат увеличени поне с 50.  

Членовете на комисията решиха още един общински терен да бъде предоставен на предприятието, отговарящо за експлоатацията и поддръжката на паркингите и зоните за платено паркиране на територията на община Варна. Имотът с площ от 2 450 кв. м се намира в Южната промишлена зона и ще бъде използван за репатриране на неправилно паркирани моторни превозни средства.

Общинските съветници дадоха също съгласието си представителят на Община Варна Мартин Андонов да участва в редовното Общо събрание на акционерите на „Спортен комплекс Спартак“, насрочено за 26 март 2018 г. На него се предвижда да бъде прието решение за преобразуване на дружеството чрез разделяне и създаване на две отделни дружества.

На днешното заседание бе решено да се предприемат необходимите действия по безвъзмездното придобиване на два държавни имота. Единият се намира на ул. „Кавала“, а другият – в кв. „Аспарухово“, ж.к. „Дружба“.

Те ще бъдат използвани единствено и само за реализация на социални услуги – разкриване на центрове за социална рехабилитация и интеграция на хора   с психични разстройства и с умствена изостаналост.

В дневния ред на заседанието фигурираха и точки, свързани с акционерното дружество „Индустриално-технологичен парк – Варна“.   Съветниците одобриха правилата за работа на Съвета на директорите и избраха одитор на дружеството.   Определени бяха също застрахователите за сградите и имуществото на Онкоболницата, ДКЦ- 4 и „Ученическо и столово хранене“.