/ Thinkstock/Getty Images
Задава се протест срещу цените на горивата и във Варна
99614
Задава се протест срещу цените на горивата и във Варна
  • Задава се протест срещу цените на горивата и във Варна
Протест срещу високите цени на горивата ще има и във Варна. Недоволните от цените по бензиностанциите ще проведат автошествие, което ще започне от паркинга на магазин „Метро”, ще мине по булевардите ”Владислав” и „Мария Луиза”, като пред общината е предвиден митинг. 

Протестът ще е „против високите цени на горивата и в подкрепа на майките в София”. Като организатор е посочен Инициативен комитет от граждани. 

Трети протест срещу високите цени на горивата в Добрич

Мирният граждански протест ще бъде допълнен от плакати, лозунги и знамена. Желаещите да го подкрепят могат да се включат в шествието пред общината, където се очаква протестиращите да са към 14.30 часа. 

„Има хора, които казват: Цените в Европа са същите. Да, но заплатите са коренно различни. В Германия например минималната заплата е над 2000 евро, а в България - 250-260 евро”, сподели пред Дарик основният инициатор на протеста Здравко Матеев. 

Поредна вечер на протест на майките на деца с увреждания

Недоволен от скока в цените на горивата у нас напоследък, преди по-малко от седмица Здравко Матеев създава Фейсбук групата „На България й писна!”. 

„Аз съм обикновен гражданин, който работи и няма време за почти нищо. Но искам да се промени нещо, защото най-лесното е да си тръгнем от България. Да работим в чужбина за минимална заплата, от която да спестяваме, да се върнем в България и да ги харчим тия пари - мисля, че това не е вариант”, каза още Матеев.  

Повече по темата ще откриете в аудио зоната.