ВОС отложи екстрадицията на русенец, осъден  във Франция
ВОС отложи екстрадицията на русенец, осъден във Франция / netinfo
Варненският окръжен съд отложи производството по екстрадицията на Ивайло Славов на 31 години от Русе, осъден задочно във Франция за тежка форма на сводничество и задържан във Варна с Европейска заповед за арест на 22 септември тази година.

Русенецът, който работи във Варна, е бил издирван чрез Интерпол Париж заради задочната 8 годишна присъда, издадена през март 2007 година от Апелативен съд в Екс ан Прованс, съд от висока инстанция в Ница. Славов е осъден затова, че от 23 юли до 20 август 2005 година е съдействал и подстрекавал българка към проституция в района на Ница, като е организирал и наказателна акция срещу две момичета, проституиращи за други българи сводници, работещи в същия район.

В днешното съдебно заседание, въпреки гаранциите на френските съдебни власти, че Ивайло има право на повторен процес в Ница, съдиите констатираха противоречие в изпратените и преведените във Франция материали. Съдът ще изисква служебно да получи оригинала на европейската заповед, където е визирано правото на българина на повторен процес, както и оригинала на акта на френския прокурор, поискал задържането и екстрадирането на Ивайло. След получаване на материалите ВОС ще насрочи отново делото.