/ netinfo

Внезапно почина актьорът от Варненския драматичен театър Антонио Угрински. Урната с кремираните тленни останки ще бъде положена в гробищния парк на родния му град Благоевград. 

Угрински е роден на 3 юли 1960 г. Завършил актьорско майсторство за куклен театър във ВИТИЗ при проф. Юлия Огнянова, той работи в състава на ДТ „Стоян Бъчваров“ от 1998 г.  

Антонио Угрински
Антонио Угрински в

Пресъздава проникновено образите на Биондело в „Укротяване на опърничавата“ от Шекспир, реж. Н. Мейстър; Клей в „На Есме с обич и омерзение“ от Селинджър, реж. П. Няголов; Розенкранц в „Хамлет“ от Шекспир, реж. В. Цанков; Милан във „Време да обичаш, време да умреш“ от Ф. Катер, реж. Г. Димитрова; Санитаря в „Урбулешка трагедия“ от Д. Ковачевич, реж. Д. Стоянов; Оскар в „Оскар“ от Ж. Ален, реж. Б. Чакринов; Княз Казбеки и още няколко роли в „Кавказкият тебеширен кръг“ от Б. Брехт, реж. М. Младенова и др. Снима се във филми на режисьорите П. Марков, Ал. Морфов и Т. Москов.

Антонио Угрински
Антонио Угрински в „Кавказкият тебеширен кръг“

"Само преди няколко дни бяхме заедно с Тони на сцената, където той представи последните си роли Адам/Лейди Капулети във „Влюбеният Шекспир“ от Л. Хол, реж. П. Марков. С покруса и тъга мислим за теб, приятелю! 

Ще останеш в съзнанието ни с таланта, скромността и добротата си. Светлина и любов по пътя ти в отвъдното!", пишат неговите колеги от екипа на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ при Театрално-музикален продуцентски център Варна.