/ ДСБ-Варна
Новата формация е отворена и за други десни партии
Васко Василев за новото дясно обединение
96993
Васко Василев за новото дясно обединение
  • Васко Василев за новото дясно обединение
Ако в момента някой сравни експертите на "Демократична България" с Кабинета на ГЕРБ, то нещата няма да са в полза на министрите. Това заяви в интервю за Дарик председателят на ДСБ-Варна Васко Василев.

Като изключително сериозни фигури Василев определи членовете на Експертния съвет на новото политическо обединение в дясно. Той изтъкна личности като Мартин Димитров, Георги Ганев, Христо Иванов, Велизар Шаламанов, Атанас Атанасов, Радан Кънев и проф. Александър  Кьосев.

„Зелените“, ДСБ и Да, България“ ще ходят заедно на избори

„Този Експертен съвет показва, че има по-добра алтернатива”, отбеляза Василев. Обединението между ДСБ, "Да, България" и партия "Зелените" той определи като сериозна дясна алтернатива на ГЕРБ.

„Между отделните партии не може да няма различия. След като сме вече заедно, значи сме намерили формулата, за да изгладим различията”, изтъкна Василев.

По думите му във Варна има нагласа сред десните избиратели да подкрепят новото обединение. А първата проверка за "Демократична България" ще бъдат следващите избори.

„Готови сме за избори, защото искаме час по-скоро да покажем в каква кондиция се намираме, независимо дали изборите ще бъдат след 3 месеца, 6 месеца или година. Понякога колкото по-бързо се случват нещата, толкова по-бързо ще използваме енергията от обединението”, отбеляза Васко Василев.

Формацията е отворена и за други политически субекти. Според лидера на ДСБ-Варна в бъдеще може би ще има разговори с Движение „България на гражданите” и СДС.

Целият разговор с Васко Василев е в прикаченото аудио.