/ Дарик Варна
Сигнали за замърсени и запрашени булеварди по време на ремонтни дейности във Варна са постъпили в Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите. Жалбите били подадени в началото на февруари и са свързани с чистотата на булевардите „Владислав Варненчик“ и „Сливница“, става ясно от справка за контролната дейност на екоинспекцията през втория месец на годината.

Готов ли ще е бул. "Левски" до края на април? (СНИМКИ)

Проверката показала, че  сигналът е основателен и касае реконструкцията на бул. „Васил Левски“. Препратен е към община Варна за предприемане на действия по компетентност.

Глобиха мебелна фабрика за горене на дървесни отпадъци за отопление

През февруари екоинспекцията е проверила два сигнала за замърсени води и оцветени води,  изтичащи в дерета В единия случай граждани са алармирали, че зад ОДЗ „Делфинче“ в кв. „Възраждане“ в дере тече искрящо зелена вода. На място инспекторите установили, че сигналът е основателен. Не могли обаче да уточнят кой е източникът на замърсяването с краткотраен характер.

Другият сигнал е за оцветяване на водите в червен цвят в канал до Западна промишлена зона. Сигналът е приет за основателен като е извършена съвместна проверка с Община Варна и Басейнова дирекция за Черноморски район. Констатирано е включване на производствени отпадъчни води в дъждовната канализация на Варна. На дружеството „Чайка“ АД е дадено предписание за преустановяване на заустването в дъждовната канализация и е съставен акт.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК